Εργατική Διαδήλωση ενάντια στη «Λευκή Νύχτα» / Σάββατο 13/02 στις 6 μμ στη Πλατεία Νέας Σμύρνης

na_mi_zisoume_sa_douloiΝύχτες «αγάπης» για τους εργοδότες – Μαύρες μέρες για τους εργαζόμενους

 Δεν μας έφτανε η δουλειά της Κυριακές, τα απελευθερωμένα ωράρια, η εργασία λάστιχο, οι μισθοί πείνας, η απληρωσιά, οι απολύσεις, οι ατομικές συμβάσεις, η εργασία χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια, τώρα σκαρφίστηκαν διάφορες φιέστες για να παρατείνουν τα ωράρια και να μας εξοντώνουν.

Πάντα πρωτότυποι στις επιλογές τίτλων, αφού επινόησαν έναν «άγιο» για να πουλάν γλυκά, λουλούδια και εσώρουχα, γιατί να μην ονομάσουν νύχτα αγάπης την ωμή παραβίαση κάθε εναπομείναντος εργασιακού δικαιώματος;

Ο Δήμος Ν. Σμύρνης ανέθεσε στον «πολιτιστικό του οργανισμό» τη διοργάνωση της «πρωτότυπης ιδέας» να εξουθενώνονται οι κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι εργαζόμενοι πλαισιωμένοι από πολιτιστικά χάπενινγκ, όπως επίδειξη μόδας, και μάλιστα εκτός του ωραρίου λειτουργίας! Για να συντονιστεί δε με τους εμπόρους, προτίμησε να διαθέσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για τη φιέστα, ενώ αφήνει απλήρωτους τους συμβασιούχους του Δήμου «γιατί δεν έχει λεφτά».

Όσο για τα επιχειρήματά  τους, ότι δήθεν με τέτοιου είδους μέτρα (όπως απελευθερωμένα ωράρια και δουλειά τις Κυριακές) θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, ξέρουμε καλά ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα δουλεύουν, περισσότερο και απλήρωτοι ή θα ανακυκλωθούν με άλλους για να μην ωριμάζουν τα δικαιώματα των προηγούμενων. Όσο για την περιβόητη ανάπτυξη, αυτή μπορεί και να έρθει για τα αφεντικά, αλλά σίγουρα ως οδοστρωτήρας πάνω από τις ζωές όλων μας!

 

Ας μη τσιμπήσουμε.

  • Πρόκειται για μια ακόμα μεθόδευση προς όφελος της αγοράς, για τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των πολυεθνικών του εμπορίου και των αφεντικών και της εξαφάνισης των μικρομάγαζων και των αυτοαπασχολούμενων.
  • Για μια ακόμη μεθόδευση που προστίθεται στο ποδοπάτημα των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Δεν είναι κάτι έκτακτο. Ίσα-ίσα, η 7ήμερη επί 24ώρου βάσεως (κακοπληρωμένη και επισφαλή) εργασία για όλους δεν ακούγεται πλέον ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
  • Και αυτό αξίζει να το αναλογιστεί ο καθένας μας ο κάθε εργαζόμενος ή άνεργος, νεολαίος ή και μεγαλύτερος που ως «καταναλωτής» εισέρχεται στα καταστήματα κατά τις ώρες των ξεχειλωμένων ωραρίων ή και τις Κυριακές! Μας θέλουν ανθρώπους – μηχανές, πιστούς στο δόγμα «δούλευε-κατανάλωνε». Κάτι που δεν είναι καινούργιο, αφού πάντοτε αυτό ήταν ο στόχος των «από πάνω».

Εναντιωνόμαστε στις κάθε είδους «λευκές νύχτες» στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, και στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν καταπατώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας.

Αυτό που μας λείπει δεν είναι τα καταναλωτικά events, τα ψώνια τις Κυριακές και τα μεσάνυχτα. Μας λείπουν λεφτά για να μπορούμε να αγοράζουμε τα στοιχειώδη. Μας λείπουν οι δουλειές με συλλογικές συμβάσεις, ασφάλιση, ωράριο και μισθό αντί για επιδοτούμενα προγράμματα απλήρωτης, εθελοντικής, μαύρης εργασίας.

 

Σχολιάστε

  • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

    ***

    Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

    ***

    Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου