Απ’ τον καθενα αναλογα με τις δυνατοτητες του, στον καθενα συμφωνα με τις αναγκες του! Οργανωσου κι εσυ στην εργατικη λεσχη!

Από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του!

Σωματείο στη γειτονιά

Ταξική αλληλεγγύη / Πολιτισμός / Αυτομόρφωση

Συμμετέχουμε/Οργανωνόμαστε στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

*Δεν είσαι μόνος/η σου απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα.

 Έλα στην Εργατική Λέσχη για να βοηθήσεις και να βοηθηθείς.

 Οργανώσου για να ανατρέψουμε την πολιτική τους.

ergatiki lesxh kampania

Γιατί:

 1. Καθένας μόνος του δεν καταφέρνει πλέον τίποτα, λίγοι μαζί μπορούμε να αποκαλύψουμε τις αιτίες της αδικίας, όλοι μαζί μπορούμε να την ανατρέψουμε.
 2. Στη διαλυμένη ελληνική κοινωνία δεν θα ζήσουμε με κατάθλιψη και φόβο. Θέλουμε τον κόσμο της εργασίας ευτυχισμένο, να απολαμβάνει τη χαρά της δημιουργικής δράσης.
 3. Η πραγματική αλληλεγγύη βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους άνεργους, δεν δίνεται από τους θύτες στα θύματά τους. Ναι στην ταξική αλληλεγγύη που μας βοηθάει να σταθούμε στα πόδια μας, όχι στην κρατική και επιχειρηματική «φιλανθρωπία».
 4. Δεν είσαι ιδιώτης, καταναλωτής, τηλεθεατής. Είσαι εργαζόμενος και άνεργος (δηλαδή εργαζόμενος χωρίς εργασία), ανήκεις στην εργατική τάξη.
 5. Μας χωρίζουν σε ιδιωτικούς και δημοσίους, εργαζόμενους και άνεργους, ντόπιους και ξένους. Μας διαιρούν ώστε να βασιλεύουν. Ας ενωθούμε ως μέλη της εργατικής τάξης για να αλλάξουμε τη ζωή μας.
 6. Απέναντι σε έναν οργανωμένο αντίπαλο, όποιος δεν οργανώνεται βοηθάει τους αντιπάλους του, τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά.
 7. Οργανώσου για να φοβάται το αφεντικό εσένα και όχι εσύ αυτό, οργανώσου για να σταματήσουμε την ασυδοσία της τάξης του, οργανώσου για να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου στην αξιοπρεπή εργασία, οργανώσου για να μη μεταναστεύσεις.
 8. Οργανώσου για να μη ζήσεις ούτε σαν δούλος ούτε σαν ανθρωποφύλακας. Για να φράξουμε τον δρόμο στονφασισμό, για να χτυπήσουμε τους δυνατούς – όχι τους αδύναμους.
 9. Στην εποχή μας υπάρχει αμύθητος πλούτος, τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας, έκρηξη της τεχνολογίας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Εμείς φτιάχνουμε τον κόσμο που ελάχιστοι απολαμβάνουν. Οργανώσου για να πάρουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε, τη ζωή που μας αξίζει.
 10. Όποιος παλεύει για την ελευθερία είναι κιόλας ελεύθερος.

Γι’ αυτό…

 

Γίνει κι εσύ μέλος της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

  ***

  Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

  ***

  Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου
Αρέσει σε %d bloggers: