Ενημέρωση από την επίσκεψη της Εργατικής Λέσχης στο Λαύριο

 

 

IMG_20171022_131446

 

Την Κυριακή 22/10/2017 μέλη της Eργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης  επισκεφτήκαμε το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου για να παραδώσουμε τα είδη (φάρμακα, τρόφιμα) που συλλέχθηκαν μετά την ανταπόκριση στην πρόσκληση της Λέσχης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτήν και επέδειξαν αλληλεγγύη στους μετανάστες που βιώνουν το πιο βάρβαρο πρόσωπο του συστήματος, υποχρεωμένοι να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, σχεδόν σε συνθήκες κράτησης, χωρίς τη δυνατότητα να προχωρήσουν με τη ζωή τους.

 

Το κέντρο φιλοξενεί πάνω από 300 άτομα και είναι μια αυτοοργανωμένη δομή.

Στην επίσκεψή μας στον καταυλισμό με τα container διαπιστώσαμε σειρά από προβλήματα που θα έπρεπε να είναι λυμένα: απουσία κουφωμάτων, έλλειψη κλιματισμού, θέματα που αντιμετωπίζονται όπως όπως από τις οικογένειες που μένουν εκεί. Ο καταυλισμός είναι γεμάτος με μικρά παιδιά που, όπως κι οι ενήλικες, κυκλοφορούν ντυμένα ακόμα στα καλοκαιρινά, εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή. Η πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση είναι προβληματική και επιτείνει το αίσθημα  απομόνωσης από την υπόλοιπη κοινωνία. Παρόλες τις δυσκολίες όμως οι άνθρωποι αυτοί χαμογελούσαν και δεν τους πτόησε το εμπόδιο της γλώσσας για να μας δείξουν τη φιλοξενία τους.

Από την επίσκεψη αυτή λοιπόν σας μεταφέρουμε, εκτός από τις θερμές τους ευχαριστίες, και  πληροφορίες για τις τρέχουσες και επιτακτικές ανάγκες τους σε ηλεκτρικές μικροσυσκευές, όπως μάτια κουζίνας, σόμπες και αερόθερμα αλλά και τρόφιμα (φρέσκα και τυποποιημένα).

Συνεχίζουμε τη πρόσκληση συλλογής τροφίμων και καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης αλλά και κάθε εργαζόμενο να σταθεί στο πλευρό των προσφύγων.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

  ***

  Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

  ***

  Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου
Αρέσει σε %d bloggers: