Ενημέρωση από τον απεργιακό αποκλεισμό στην εταιρεία Teleperformance τη Πέμπτη 4/02

Στη γενική απεργία της Πέμπτης 4/02 έγινε απεργιακός αποκλεισμός της εταιρείας Teleperformance. Συμμετείχαν οι εργατικές λέσχες Ν. Σμύρνης και Καλλιθέας, η εργατική συλλογικότητα attack, εκπρόσωποι από τα τα σωματεία του κλάδου και το σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Η παρέμβαση ήταν μαζική αποκλείσθηκε η είσοδος της εταιρείας, συζητήσαμε με εργαζόμενους μοιράσθηκε ενημερωτικό υλικό φωνάχθηκαν συνθήματα. Οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι δεν είναι μόνοι απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και η εργοδοσία έλαβε το μήνυμα της.

Η Teleperformance, μια εταιρεία μεγαθήριο αμείβει με μισθούς πείνας τους εργαζόμενους της, ειδικά στα τμήματα της Wind. Εντατικοποιεί τους όρους εργασίας τους με κάθε τρόπο και έχει θεσπίσει σχεδόν αναγκαστικές υπερωρίες τις οποίες αμείβει με ticket restaurant

Εκτός απ’αυτά προχώρησε σε απολύσεις 10 εργαζομένων από το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης της Wind. Η διοίκηση του τμήματος υποστηρίζει πως δεν είναι η Teleperformance που θέλει να κάνει περικοπές, αλλά ο πελάτης δηλαδή η Wind καθώς το τμήμα υπερδιογκώθηκε μετά από μαζικές προσλήψεις τον τελευταίο καιρό. Έτσι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις σε 10 εργαζόμενους με κριτήριο δήθεν την παραγωγικότητα. Η πραγματική αιτία όμως είναι ότι θέλει να αυξήσει τα κέρδη της και ότι προχωρά σε συνδικαλιστικές διώξεις απολύοντας και μέλος του κλαδικού σωματείου που απέργησε στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε απεργία είτε πανεργατική είτε μόνο της Wind, λειτουργεί ως απεργοσπαστικός μηχανισμόςκαι προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στους απεργοσπάστες ώστε να δουλέψουν εκεί ανενόχλητοι.

Δεν ανεχόμαστε καμία απόλυση συναδέλφου και απαιτούμε:

 • Tην άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων.
 • Μισθούς που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση μας μέσω υπογραφής συλλογικής σύμβασης  και τον απόλυτο σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων (διάλειμμα, ρεπό, άδειες κτλ).
 • Την “αποποινικοποίηση” της συνδικαλιστικής δραστηριότητας!

IMG_20160204_072142 IMG_20160204_072150 IMG_20160204_072414

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

  ***

  Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

  ***

  Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου
Αρέσει σε %d bloggers: