«Ηρωϊκή» ενέργεια του Δήμου να κατεβάσει την τιμητική πλακέτα για τον Άρη και τον Τζαβέλλα…

Και μόνο η κίνηση συνιστά τεράστιο σφάλμα. Όσο για αυτούς που νομίζουν πως γίνεται να κρατάνε στο ένα χέρι τη σημαία του Άρη και στο άλλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των ευρωμονόδρομων, ας κοιταχθούν στον καθρέφτη για να διαπιστώσουν και οι ίδιοι πως κάτι δεν «πάει» καλά!!!…
Η μνήμη και η τιμή των αγώνων του λαού μας, δεν ανήκουν στους «θεσμούς» και στους κυβερνητικούς εκπροσώπους, στους υμνητές ή ακολουθητές παλιών και νέων μνημονίων, στους υπερασπιστές και απολογητές των μονοδρόμων, σε όσους υποκύπτουν στην τρομοκρατία των αγορών και στη γοητεία του καπιταλισμού. Ούτε ποτέ αποδόθηκαν από τους επίσημους που δεν αναγνωρίζουν ούτε καν γνωρίζουν τις θυσίες και το σκοπό για τον οποίο έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες αγωνιστές.
 Η μνήμη και η τιμή των αγώνων του λαού μας, ανήκουν σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση στο σήμερα και ονειρεύονται ένα αύριο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς ξένα και ντόπια αφεντικά, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία.
Το οδοιπορικό στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη, ήταν απλά η αρχή…
Οι άνθρωποι που ήρθαν στην πόλη μας για να τιμήσουν τον Άρη και τους αγώνες του λαού μας, που πορεύθηκαν στους δρόμους της, απότισαν φόρο τιμής στα σημεία και στα πρόσωπα που έγραψαν ιστορία, στον στρατηγό Σαράφη, στους 5 ΕΠΟΝίτες, στους νεκρούς αγρότες της εξέγερσης του 1925, που πήγαν στη Λαμία και στο Γοργοπόταμο, που έφτασαν στη Μεσούντα και «προσκύνησαν» στο Φαράγγι του Φάγγου, τοποθέτησαν ως ένδειξη τιμής και μνήμης την πλακέτα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με συγκίνηση και δέος, με σεμνότητα και σεβασμό.
Και θα ξανάρθουν!
Η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ… Και δε γράφεται στις πλάκες, μα στους δρόμους και όχι στους ευρωδιαδρόμους, στην καθημερινή δράση, στην ατομική αξιοπρέπεια και στο συλλογικό αγώνα. Εκεί θα μετρηθούμε και εκεί θα νικήσουμε!
Y.Γ. Ευχαριστούμε που την άφησαν για 5 ημέρες! Και ειδικά όσους έχυσαν τη χολή τους…
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

  ***

  Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

  ***

  Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου
Αρέσει σε %d bloggers: