ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την κινητοποίηση της ΠΑΡ. 24/4 στη ΜΚΟ “Ασπίδα του Δαυίδ”

Εργαζόμενος στη ΜΚΟ «Ασπίδα του Δαυίδ» που ασχολείται  με παιδιά με αυτισμό,  μας ενημέρωσε πριν λίγες ημέρες για τη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο δουλειάς του. Η διοίκηση έχει προχωρήσει σε απολύσεις και σε μια άνευ προηγουμένου πίεση των εναπομείναντων εργαζομένων, με σκοπό να δεχθούν παράνομες αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς. Το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων επιχειρείται με μεταβολή των συμβάσεων εργασίας από αορίστου σε ορισμένου χρόνου ή με την διατήρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, ενώ οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν με πλήρες ωράριο, δηλαδή μαύρη, μη δηλωμένη εργασία που θα κόστιζε παραπάνω στην επιχείρηση. Όλες αυτές οι προτάσεις συνδυάζονται με εκβιασμούς, απολύσεις και το ανήκουστο να επιλέξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ποιοι συνάδελφοί τους θα χάσουν τη δουλειά τους.

Στη μνημονιακή πενταετία οι κρατικές επιχορηγήσεις στους φορείς ειδικής αγωγής έχουν μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να μετακυλίεται το κόστος στους γονείς με τη μορφή διδάκτρων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες ή πιέζονται για μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση της δουλειάς τους. Εδώ και χρόνια, καθώς οι υπάρχοντες φορείς δεν αρκούν, το κράτος δίνει σε ιδιώτες το δικαίωμα να δημιουργούν φορείς ειδικής αγωγής μέσω ΜΚΟ. Αυτές εκμεταλλεύονται εργαζόμενους, γονείς και παιδιά ενώ οι υπηρεσίες που παρέχουν συχνά είναι αμφιβόλου ποιότητας. Παράλληλα, στην ειδική αγωγή και την ψυχική υγεία τεράστιο μέρος των υπηρεσιών παρέχεται από εργαζομένους που δουλεύουν ‘’εθελοντικά’’ ή με ελάχιστο κόστος μέσω των voucher. Ο εθελοντισμός, η σύγχρονη- νόμιμη μορφή εκμετάλλευσης, ντύνει με τον μανδύα της κοινωνικής προσφοράς την τεράστια αφαίμαξη του εργατικού δυναμικού προς όφελος μεγάλων επιχειρήσεων χρηματοδοτούμενων από τα ΕΣΠΑ και το κράτος.

Ο συνάδελφος ζήτησε τη βοήθεια της Λέσχης. Φέραμε σε επαφή τους εργαζόμενους με το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες – Ιδρύματα – Σχολεία Ειδικής Αγωγής και με την Αttack  Πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέμβαση – διαμαρτυρία στη Διεύθυνση (ακολουθεί Δελτίο Τύπου) και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που απαιτεί τα αυτονόητα δικαιώματά του στην εργασία. Στηρίζουμε την αντίσταση των εργαζομένων στην εν λόγω ΜΚΟ και θα συμβάλουμε με κάθε μέσω στη νίκη του αγώνα τους. Δεν ανεχόμαστε στους χώρους φροντίδας ανθρώπων με ειδικές ανάγκες οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με τους πιο απάνθρωπους όρους.

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ «ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ» ΚΡΥΒΟΤΑΝ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ – ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την κινητοποίηση της ΠΑΡ. 24/4 στη ΜΚΟ “Ασπίδα του Δαυίδ”

Σήμερα Παρασκευή 24/4 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στη ΜΚΟ “Ασπίδα του Δαυίδ”. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη ΜΚΟ, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες – Ιδρύματα – Σχολεία Ειδικής Αγωγής και η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης. Η εργοδοσία συνέχισε τις προκλήσεις. Σε όλους τους τόνους δήλωνε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν – ούτε τους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους – ούτε την Επιθεώρηση Εργασίας, ούτε το υπουργείο και την κάθε κυβέρνηση. Φρόντισε μάλιστα διακριτικά να να μας ενημερώσει για τις σχέσεις που διατηρεί με όλα τα κόμματα αλλά και με τη Χρυσή Αυγή.

Άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζόμενων, του Σωματείου και της Λέσχης: Κατήγγειλαν τις νέες απειλές της εργοδοσίας και της ξεκαθάρισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι στη ΜΚΟ.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και θα ακολουθήσει καταγγελία και στο Υπουργείο Υγείας. Η ευθύνη τώρα βρίσκεται και στα χέρια της κυβέρνησης! Άμεσα θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Κάθε μέρα καθυστέρησης, κάθε πρόφαση για να διατηρείται αυτό το καθεστώς ασυδοσίας προς την εργοδοσία είναι απαράδεκτη. Μόνος δρόμος η αγωνιστική κινητοποίηση και καταγγελία κάθε τέτοιου περιστατικού, κάθε αυθαιρεσίας κάθε καταπάτησης των δικαιωμάτων μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

  ***

  Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

  ***

  Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου
Αρέσει σε %d bloggers: