Aνακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης: Τίποτα δεν πουλιέται και τίποτα δεν αγοράζεται στην Εργατική Λέσχη

Επειδή η πόλη μας είναι μικρή και όλα μαθαίνονται πληροφορηθήκαμε ότι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Σ. Τζουλάκη, διαδίδουν ψευδώς ότι η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης και το Ιατρείο-Φαρμακείο Ταξικής Αλληλεγγύης χρηματοδοτούνται  από το Δήμο.

Η Εργατική Λέσχη είναι ένα εγχείρημα  που δεν έχει καμία σχέση και δεν θέλει να έχει με το κράτος, την κυβέρνηση, τον Δήμο, τις ΜΚΟ, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, που δεν έχει απευθυνθεί σε κανένα και δεν δέχεται τίποτα από αυτούς που φταίνε στον ένα ή στον άλλο βαθμό για την κατάσταση του λαού μας.

Στηρίζεται στη προσωπική συνεισφορά των μελών και φίλων της, των ανέργων, των φτωχών, των εργαζόμενων που από το υστέρημα τους συντηρούν αυτό το χώρο εξασφαλίζοντας κάθε μήνα το ενοίκιο και τα λειτουργικά έξοδα.

Τίποτα δεν πουλιέται και τίποτα δεν αγοράζεται στην Εργατική λέσχη.

Οι δομές αλληλεγγύης, πολιτισμού και διεκδίκησης, όπως η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, είναι γέννημα της ανάγκης της κοινωνίας να επιβιώσει και να παλέψει τις πολιτικές της φτώχειας και τους θιασώτες των μνημονίων και της διαχείρισης, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις.

Η Εργατική Λέσχη δεν ζητά, ούτε ενδιαφέρεται για καμία επιχορήγηση από τον Δήμο. Το μόνο που διεκδικούμε από το Σεπτέμβρη 2013, καταθέτοντας αίτηση στο Δήμο είναι να εξαιρεθεί ο χώρος όπου στεγάζεται από την υποχρέωση της καταβολής δημοτικών τελών. Ο χώρος της Εργατικής Λέσχης δεν είναι ούτε χώρος κατοικίας, ούτε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Παρ’όλα αυτά ο Δήμος επιμένει να την φορολογεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή μειώνει τα δημοτικά τέλη σε επιχειρήσεις όπως το PolisPark ή δεν επιβάλλει καθόλου τέλη σε διάφορους επιχορηγούμενους από αυτόν συλλόγους.

Ο δήμος και η δημοτική αρχή στηρίζοντας τα μνημόνια ακολούθησαν την καταστροφική κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης στη γειτονιά μας υποβαθμίζοντας σε τραγικό βαθμό τα δημοτικά ιατρεία, κατέστρεψαν τη «βοήθεια στο σπίτι», επέβαλλαν τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.α. Στις   πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από εργαζόμενους και ανέργους για εργαζόμενους και ανέργους στάθηκαν αντιμέτωποι. Να θυμίσουμε ότι όταν ο σύλλογος εργαζόμενων στα φροντιστήρια καθηγητών, μαζί με την Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, ζήτησαν αίθουσες και υποδομή (στα σχολεία της περιοχής) για να κάνουν δωρεάν απογευματινά μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου/λυκείου ο δήμος αρνήθηκε κάθε βοήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αντί λοιπόν να να σπέρνουν εντέχνως ψευδείς ειδήσεις τους καλούμε να ρίξουν μια ματιά στη κοινωνία, στους άνεργους, τους εργαζόμενους αυτής της πόλης που τους γυρνούν τη πλάτη και προσπαθούν συλλογικά με αγώνα και αλληλεγγύη να σταθούν στα πόδια τους και να αλλάξουν τη ζωή τους.

Νέα Σμύρνη, 29/04/2014


Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

  ***

  Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

  ***

  Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου
Αρέσει σε %d bloggers: