Ανατρεπτική πολιτική γραφιστική των «από κάτω». 14/15/16 Ιουνίου: Tρεις μέρες στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης με τους Occupied Times και το Cactus Network.

14/15/16 Ιουνίου: Tρεις μέρες στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης με τους Occupied Times και το Cactus Network.

Στις παρουσιάσεις, τα εργαστήρια και τις προβολές που θα πραγματοποιηθούν, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μετατρέψουν σε ανατρεπτικές εικόνες τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της εργασίας στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρόγραμμα του τριημέρου για γραφίστες, φωτογράφους και εικαστικούς.

Το τριήμερο συνδιοργανώνεται από την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, τους Occupied Times και το Cactus Network, ενώ θα παρουσιαστεί σαν ερευνητικό project στο London College of Communication. Οι Occupied Times είναι η εφημερίδα που εκδόθηκε στο πλαίσιο του κινήματος Occupy του Λονδίνου. Το Cactus Network είναι ένα διεθνές «ανοιχτό δίκτυο καλλιτεχνών, συγγραφέων και σχεδιαστών, που ανταλλάσσει ιδέες και εργασία σχετικά με κοινωνικά ζητήματα».

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα συζητήσουμε τρόπους για την ουσιαστική συμβολή της ανατρεπτικής πολιτικής γραφιστικής στη διαμάχη για το νόημα και, συγχρόνως, θα σχεδιάσουμε γραφικά και αφίσες, τις οποίες θα τυπώσουμε και θα κολλήσουμε στη Νέα Σμύρνη. Πιθανόν, μάλιστα, να δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση. Καλούνται όλοι να πάρουν μέρος στη συζήτηση και τον σχεδιασμό με ιδέες και εικόνες.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια του Σαββάτου και της Κυριακής, την Παρασκευή το βράδυ στην Εργατική Λέσχη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν laptops, sketchbooks κ.λπ.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 14 Ιουνίου, 20:00-22:00

21:00:  Παρουσίαση του Cactus Network από τον Tony Credland, καθηγητή στο London College of Communication και συνεπιμελητή του βιβλίου We are Εverywhere, the Irresistible Rise of GlobalAnticapitalism και τον Glen Orton, γραφίστα. http://www.cactusnetwork.org.uk/

21:30:  Παρουσίαση των Occupied Times από τον Τζώρτζη Ράλλη, γραφίστα, μέλος της ομάδας του δημιουργικού της εφημερίδας. http://theoccupiedtimes.org/

Σάββατο 15 Ιουνίου, 17:00-22:00

17:00-18:00:  Προβολή slides με πολιτικές αφίσες.

18:00-22:00:  Εργαστήριο: Συζήτηση και σχεδιασμός γραφικών και αφισών.

Κυριακή 16 Ιουνίου, 17:00-22:00

Εργαστήριο: Συζήτηση και σχεδιασμός γραφικών και αφισών.

poster_workshop_A4_5

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ!

 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ergatikilesxinsmyrni @gmail.com

  ***

  Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, Νέα Σμύρνη

  ***

  Στάση ΤΡΑΜ: Αιγαίου
Αρέσει σε %d bloggers: